Gyula Julius Sebő

Unternehmer, Erfinder – Gründer der Marke Julius-K9®, Schriftsteller, Musiker

Facebook
RSS

Imitáció helyett innováció

feb - 16 - 2020
Julius Sebő

Sebő „Julius” Gyula, a világszinten ismert, eredeti JULIUS-K9® kutyahámok feltalálója Frankfurtban vette át a 2020-as Plagiarius 3. díját, melyet az eredeti kutyahámot hamisító kínai cég „érdemelt ki” másolati termékével. A díjazás során az eredeti JULIUS-K9® IDC® Powerhámmal állították szembe a kínai hamisítványt. A kínai másolat olcsó alapanyagai, valamint elnagyolt kialakítása mind a hamis termék gyenge minőségéről tesznek tanúbizonyságot. Az IDC® Powerhámot hamisító gyártó a díjkiosztó napján postai úton megkapja a „Plagiarius” oklevél másolatát, valamint egy levelet, amelyben tisztességtelen piaci magatartását kifogásolják. A díjazott másolat és az eredeti termék ezt követően a korábbi díjazottak mellett a Plagiarius Múzeumban kerülnek kiállításra.

Sebő Gyula így nyilatkozott a díjról:
„Talán én vagyok itt az egyetlen innovátor, aki a távol-keleti másolatok miatt nem lehetek szomorú! A kutyahám ugyanis a közös sétára, a bensőséges ember-kutya kapcsolatra született. Ha Kínában a miénkhez hasonló kutyahámot gyártanak, akkor a kínai kutyatartók is sétálni mennek majd a kutyáikkal. Kutyatartóként és állatvédőként számomra ez a legfontosabb. A másolatokból eredő üzleti veszteség csupán másodlagos jelentőségű.”

A német Aktion Plagiarius szervezet 1977 óta minden évben odaítéli a „Plagiarius” anti-díját azon gyártóknak és kereskedőknek, akik az eredeti termékekhez leginkább hasonlító, legpimaszabb hamisítványokat állítják elő. A díjátadó során rávilágítanak a másolati termékek gyártóira jellemző szemtelen és ötlettelen piaci magatartásra, melynek következtében más vállalatok kreatív ötleteiből és innovatív termékeinek hamisításából húznak hasznot.


Állatvédelem – a

A Julius-K9 alapítói több mint 25 éve aktív természetvédők. Kezdeményezésükre ...

JULIUS-K9® in prote

The balance of the relationship between nature and humans is ...

Universitätsforschu

Hundegeschirre haben viel dazu beigetragen, dass wir mit unseren Lieblingen ...

There is currently a

State efficiency in disaster-scenarios directly depends on the independence of ...

„Meg kell szokni,

Kevés olyan magyar cég van, amely hazai fejlesztésű és gyártású ...