Gyula Julius Sebő

Unternehmer, Erfinder – Gründer der Marke Julius-K9®, Schriftsteller, Musiker

Facebook
RSS

Segítsünk a szomjazó állatoknak!

ápr - 28 - 2020
Julius Sebő

Nem ez az első tavasz, amikor egyhónapos masszív szárazság kínozza a természetet áprilisban. A mezőgazdaság szereplői vészharangot kongatnak, hisz az elvetett magoknak sok helyen semmi esélyük.

Segítsünk a szomjazó állatoknak!

Az állatvilág szintén szélsőségesen reagál a vízhiányra. És ezúttal nem kizárólag a házikedvencekre fókuszálunk, mert az teljesen természetes, hogy fokozottan ügyelünk kutyáink friss ivóvizének biztosítására a melegben. Hanem a vadon élő állatoknak is egyre inkább az ember közvetlen környezetében kell ivóvizet keresniük. Az ember közelsége azonban veszélyekkel is jár a szomjas átutazókra. A természetes élővizek környéke különösen forgalmas, többnyire autóforgalomnak erősen kitett környék. Az utódokat nevelő madarak, emlősök és hüllők a napi vízszükségletükért az utakat átszelve gyakran az életükkel fizetnek.

A gyümölcsfáink beporzásáért felelős rovarok egy része a fészkét sárból tapasztaná, melynek most a kiszáradt talajú erdőkben nyoma sincs. Ezekben a napokban érkeztek meg a fecskék, akik hasonló akadályba ütköznek, ha nem készítünk előrelátóan sarazó helyeket nekik, hogy fészket tudjanak építeni.  Az pedig már rég nem titok, hogy a környezetünkben felbukkanó állatok eltűnése az ember pusztulását vetíti előre.  Így nem árt, ha időben aktivizáljuk magunkat és segítünk. A kertek kis csobogói, a dísztavak, vagy éppen a kertlocsolásból visszamaradt tocsogók most életmentőek lehetnek minden állatnak.

Minden egyes nap, mely eső nélkül telik el, erősítheti elszántságunkat. Ez létkérdés, hiszen az esővíz összegyűjtése és célirányos, környezettudatos felhasználása egyik alapköve lesz az ember globális fennmaradásának is.

Gyula Julius Sebő
CEO – JULIUS-K9®


„Y” harness or c

Information misleading customers, disguised as expert opinion, is circulating on ...

Animal Welfare Inspe

On the re-evaluation of products K9® Powerharness and IDC® Powerharness “CHEST ...

Is there such a thin

Besides our active involvement in animal protection and welfare, Julius-K9® ...

IDC® Powerharness D

We, at the “Ebárvaház” Nonprofit Association, also want to provide ...